4000 bønder i Oslo!Hadde en helt rå opplevelse sammen med 4000 bønder og småbrukere fra hele Norge i går! Vi gikk i tog gjennom Oslo for #framtidsbonden.

Vi gikk i tog for en alvorlig sak, det handler om hvordan vi skal produsere maten vår i Norge i framtida. Regjeringen viser ingen satsing på det småskala landbruket vi har blant fjell og daler i Norge. Men tross det alvorlige budskapet så var det skikkelig god stemning i toget! Folk heia oss fram og det var utrolig mange tomler opp!

Tror jeg ble en Snapchat-kjendis i Oslo i løpet av gårdagen, gikk forbi veldig mange mobilkameraer🙈 Jeg gikk nemlig ikke gjennom toget på egne føtter, jeg satt på en svær GRIS av plast på hjul!

Her er før avgang:

 

Jeg tok buss til Oslo sammen med rundt 120 gudbrandsdøler. Før toget starta så var vi samla i landbrukskvartalet til mekking av plakater, mat, appeller og konsert. Ni Liv (en av mine favoritter) og Valkyrien Allstars spilte opp! Jeg traff mange kjente fra landbruksfamilien fra hele landet. Møtte noen engasjerte Q-bønder fra Gausdal også:

Her har jeg kommet meg opp på grisen... God oversikt da;)

Gjennom Oslo's gater:

Så hvordan gikk dette til? Jo, jeg har cowboy Arvid Mæland som venn på Facebook. Jeg så at at han hadde lagt ut dette bildet på Facebook-sida til Radio Norge der han utfordra Geir i morgenklubben til å ri på grisen hans. Jeg kommenterte bildet, og siden Geir ikke svarte, så vips så var det plutselig jeg som fikk utfordringa...

Skal sies at jeg ikke bestemte meg før noen timer før opptoget om å gjøre det🙈 Ble ramma av litt høydeskrekk og redsel for å falle av oppo grisen i begynnelsen, hehe! Men å se 4000 bønder aksjonere fra svineryggen, var en once in a lifetime-opplevelse! Ble solbrent og i dag er jeg jævlig stiv og støl, satt tross alt 3 timer oppå der. Men verdt alt sammen👍

Geir Pollestad, leder i næringskomiteen på Stortinget, kom også for å hilse på:

Sauebjeller på føttene:

Takk til Arvid Mæland for kreativ idé og praktisk gjennomføring, gutta fra Norsvin som var med og dro grisen med håndmakt gjennom Oslos gater, og ikke minst til alle bønder, småbrukere og sympatisører som var med og sørga for god stemning!

 

Én kommentar

Mariann

25.05.2017 kl.00:36

Var det du som satt på grisen!? :D Så kult, det var det første jeg la merke til da jeg så bilder i mediene, tenkte det var en UTROLIG kul effekt!! :D

Jeg heier også på norske bønder! Gifta meg inn i en bondeslekt for 10 år siden, og fikk noen ordentlige virkelighetsjusteringer på alt jeg har trodd om gårdsdrift! Heia Norske bønder!! :) Lykke til videre i oppgjøret, jeg håper det går deres vei! :)

Skriv en ny kommentar

Therese

Therese

26, Ringebu

Uredd odelsejente, soon to be sauebonde i Gudbrandsdalen! Snapchat: thereserui E-post: thrudi@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits