Småbrukerblues og landsmøte!

I helga har jeg vært på mitt 8. Landsmøte i Norsk Bonde- og Småbrukarlag (har ambisjon om å slå Åge Hovengen i antall landsmøter!) Jeg var utsending fra Ringebu-Fåvang BS.

Lørdagen starta med innlegg fra Hanne Maren Blåfjelldal, statsekretær til Sylvi, som fortalte om hvor fantastisk ståa var i norsk landbruk om dagen... Tar det som et kompliment at landbruksministeren ikke var der. Vi passer nok ikke inn i hennes bilde!

Landsmøtedebatten var god og innholdsrik, som vanlig. Flere titalls bønder og småbrukere fra hele landet var på talerstolen og fortalte om sine utfordringer. Eldar Melbøe Kyllesøe fra Jæren var oppe og fortalte Blåfjelldal at DETTE ER EN SPADE! Herlig!

På ettermiddagen var det utdeling av Norsk Mat- og Kulturpris! Det ble Kjersti og Per Idar Vingebakken fra Toten. De starta med 2 sauer og et nedlagt bureisningsbruk. Sjekk ut nordaasmat.no og facebooksida "Nordås og Grøna". Jeg har kjent Per Idar i mange år, og han har inspirert og støtta meg mang en gang! For et pågangsmot og en arbeidslyst! En av mine forbilder. Jeg anbefaler et besøk på gården og Grøna!

Og et av høgdepunktene er sjølsagt Landsmøtefesten! Det ble ei lang natt med mye akevitt og gode diskusjoner for min del;) Fantastiske Gunnar Haugo fra Telemark avslutta festen med en småbrukerblues!

video:video

I følge John Petter så må vi tilbake til forrige årstusen siden landsmøtet har samla så mange deltakere! Skikkelig inspirerende! Norsk Bonde- og Småbrukarlag har hatt netto medlemsvekst for 3.år på rad. Det var mange gode forslag fra talestolen om hvordan vi kan utvikle organisasjon videre. Vi har levd på knivseggen i mange år, med dårlig økonomi og sviktende medlemstall. Så å oppleve et slikt givende landsmøte føles utrolig bra. Det viser at hardt arbeid, god tålmodighet og ei dyktig dame som leder, funker! Vi er en organisasjon i vekst. Jeg er kjempestolt over å være en del av dette laget, Listhaug skal ikke knekke oss. Og hvis du også mener at landbruket trenger en ny kurs, så kan du gå inn på www.smabrukarlaget.no og bli med på framtidslaget😀 Vi trenger all den støtta vi kan få.

Én kommentar

karoline børresen

08.11.2015 kl.22:14

Utrolig fin blogg!! hadde satt stor pris på om du tok en tur innom min også :D

Skriv en ny kommentar

Therese

Therese

26, Ringebu

Uredd odelsejente, soon to be sauebonde i Gudbrandsdalen! Snapchat: thereserui E-post: thrudi@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits