Til seters!

Har endelig kommet til seters! Er budeie på en seter på Gålå i Sør-Fron. Kom ikke oppo før fredag, på grunn av at melkeanlegget måtte repareres. Dette er 6. sommeren jeg er her. For ordens skyld, det er ikke vår gård jeg er budeie på (vi har ikke kyr), setra tilhører gården Tåkåstad på Harpefoss.

Den første uka har starta med strålende vær, litt kaldt og vindfullt om natta, men sånn er jo fjell-livet.

Onsdag-søndag har vi åpen seter, for turister og bygdafolk. De får omvisning og lov til å se på dyra som er her, kaffe og verdens beste hjemmelagde sveler a la Camilla er inkludert i inngangen. Den bygningen som før var "vinterstugu" er nå innredet til seterbutikk og gardsmuseum. Før i tida ble "vinterstugua" brukt til overnatting for karene som var på setra om vinteren for å hogge tømmer eller kjøre høy. Den ene enden bestod av et lite soverom, i midten var det kjøkken og "grovrom" der de hengte opp vått tøy o.l. I andre enden var det stall til hestene.

I år har vi ned 20 kyr og 5 kalver, som jeg har ansvar for. Også har vi med noen høner, 2 kaniner, 2 geitekillinger ned navn Leon og Gulla og nytt i år: 2 griser.

Legger ved noen bilder, seterlivet er tingen for både folk og dyr :)

Therese

En stk happy cow utenfor stuevinduet, Bliros :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Therese

Therese

26, Ringebu

Uredd odelsejente, soon to be sauebonde i Gudbrandsdalen! Snapchat: thereserui E-post: thrudi@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits